Пациенттерге келушілер үшін күн тәртібі. Емделіп жатқан науқастарға беруге рұқсат етілген өнімдер тізімі

Пациенттерге келушілер үшін күн тәртібі

Пациенттерге сәлемдемелер сағат 8.00-ден 11.00-ге дейін және 17.00-ден 19.00-ге дейін қабылданады.

Науқастар сағат 12.00-ден 15.00-ге дейін үйге шығарылады.

Дәрігермен әңгімелесу уақыты – сағат 11.00-ден 14.00-ге дейін.

Сағат 15.00-ден 17.00-ге дейін тыныштық уақыты және бөлімдер өңделетін уақыт.

Емделіп жатқан науқастарға беруге рұқсат етілген өнімдер тізімі

  • Балғын жеміс пен жидек
  • Қайнатылған шұжық (150 г артық емес)
  • Қайнатылған тауық еті (200 г артық емес)
  • Жарамдылық мерзімі өтпеген өнеркәсіптік өндірістің сүт өнімдері (айран, бифидок, сүзбе, йогурт, сүт, ашытылған сүт, өңделген ірімшік және т.б.), әр позицияға бір данадан аспайтын мөлшерде, шағын қаптамада (0,1; 0,2; 0,5 л)
  • Қатты ірімшік (200 г артық емес)
  • Шырын, өнеркәсіптік минералды су (1 литрден аспайтын)
  • Ашытқы қамырдан, үгілмелі қамырдан, кілегейсіз қатпарлы қамырдан жасалған өнімдер
  • Күніне 5 литрге дейін ауыз су.

!!! Азық-түлік тоңазытқышты пайдалану ережелерін сақтай отырып, тоңазытқышта сақталады, әрі тағам дайындалған сәттен және өнеркәсіп өнімдерінің жарамдылық мерзімінен бастап бір тәуліктен аспайды.

Емделіп жатқан науқастарға беруге тыйым салынған өнімдердің тізімі

 

Жұқпалы аурудың және тамақтан уланудың алдын алу, емдік тамақтану принциптерін сақтау үшін келесі өнімдер қабылданбайды:

  • Жарамдылық мерзімі өтіп кеткен, бұзылу және ластану белгілері бар тағамдар
  • Қақталған ет және балық
  • Тұздалған кептірілген балық
  • Кез келген түрдегі саңырауқұлақ
  • Балық уылдырығы
  • Сало
  • Қаймақ, майонез, тұздықтар қосылған салаттар
  • Шірік және көгеру белгілері бар көкөніс, жеміс, жидек
  • Суда жүзетін құстардың еті мен жұмыртқасы (қаз, үйрек)
  • Қан және бауыр шұжықтары, шұжықшалар мен шұжық түрлері
  • Жұмыртқа, жұмыртқа өнімдері (қуырылған жұмыртқа)
  • Өнеркәсіптік консервілері
  • Үй консервілері
  • Ет, желе, қайнатпа, окрошка, паста, майшабақ еті қосылған құймақ, көксерке тағамдары (ет және балық)
  • Кремді кондитерлік өнімдер
  • Қуырылған өнімдер
  • Алкоголь, соның ішінде аз алкогольді өнімдер